Zadnje redno srečanje vidkinje Ivanke z Gospo v Medugorju 7.5.1985.

6. maja 1985. so bili pri večernjem videnju v župnijšču: Marija, Ivan, Jakov in Ivanka. Ivankino videnje je trajalo približno osem minut - torej šest minut dlje kot drugi. Med tem videnjem je Gospa zaupala Ivanki deseto skrivnost in ji končala pripovedovati o dogodkih, ki se nanašajo na prihodnost sveta. Gospa ji je rekla, naj jo naslednji dan pričakuje sama brez drugih vidcev.
V torek 7. maja 1985 je Ivanka v svoji sobi molila in imela videnje na svojem domu. Po videnju je Ivanka odšla na obisk k vidkinji Vicki, kjer je dolgo ostala in jokala . Bila je zelo prizadeta.
Ob tem zadnjem rednem videnju je fra dr.Slavku Barbariču je izročila list, na katerem je bilo zapisano:

" Kot vsak dan je Gospa prišla in me pozdravila s :"Hvaljen Jezus!" in jaz sem ji odgovorila : "Vekomaj Jezus in Marija"
Blažene Device Marije nikoli nisem videla lepše, kot ta večer.
Bila je tako nežna in lepa.
Danes je imela najlepšo obleko, ki sem jo kdajkoli videla v življenju.
Obleka se ji je svetlikala srebrno in zlato.
Tak je bil Njen pajčolan in krona. Z njo sta bila dva angela. Imela sta enako obleko kot Gospa.
Gospa je bila tako lepa in tudi angela, da tega z besedami ne morem opisati. To je treba doživeti. Gospa me je vprašala, kaj bi si jaz želela?
Prosila sem jo, da bi videla svojo zemsko mater.
Tedaj se je Gospa nasmejala in prikimala z glavo. Kar naenkrat je stala pred menoj moja mama. Bila je nasmejana. Gospa mi je rekla naj vstanem. Jaz sem vstala. Mama me je objela, me poljubila in rekla: "Otrok, tako sem ponosna nate!" Mama me je poljubila in odšla
Nato mi je Blažena Devica povedala tole: "Dradi moj otrok, danes je najino zadnje srečanje. Ne bodi žalostna, kajti prihajala bom k tebi na vsako obletnico razen letos.
Otrok moj, nikar ne misli, da si kaj zagrešila in da zaradi tega nočem več priti k tebi. Ne, nisi. Načrte, ki sva jih imela moj Sin in jaz s teboj, si ti sprejela in jih izvršila z vsem srcem.
Bodi srečna, ker sem jaz tvoja mati, ki te ljubi z vsem srcem. Ivanka, hvala ti, ker si se odzvala klicu mojega Sina in bila vztrajna in povsod z njim dokler je on to od tebe zahteval.
Otrok, reci prijateljem, da sva moj Sin in Jaz vedno z njimi ko naju kličejo in iščejo.
Tega, kar sem ti govorila v teh letih in o skrivnostih še ne smeš nikomur praviti, dokler ti ne rečem.
Ivanka, milosti, ki si jih dobila ti in tvoji bratje, ni dobil še nihče na zemlji do sedaj!"
Po teh besedah sem prosila Gospo, če jo smem poljubiti?
Ona je samo prikimala z glavo in sem jo poljubila. Prosila sem jo, naj me blagoslovi.
Blagoslovila me je, se mi nasmehnila in rekla:"Pojdi v božjem miru!"
Počasi je odhajala in z njo sta odšla tudi oba angela. Blažena Devica Marija je bila zelo vesela. Z menoj je ostala eno uro.

V 47. mesecu prikazovanj so torej prenehala redna videnja Ivanki Ivanković.Ona je skupaj z Mirjano Dragičević bila priča prvega prikazanja pred vsemi drugimi vidci. Po vrsti se druga izključuje iz kroga vidcev, ki imajo redna - vsakodnevna videnja.

 

<< Nazaj