Predsednik Amerike navdušen nad sporočilom iz Medugorja.

V letu 1987 je dva tedna preživel v Međugorju posebni poslanik ameriškega predsednika Ronalda Regana za srednjo evropo Alfred H. Kingom.
Razlog njegovega prihoda v Međugorje je bila molitev za bolnega sina in zahvala za prejete božje milosti. Čvrsto se je oprijel vseh međugorskih duhovnih pozivov in med drugim se tudi redno posti in veliko moli. Med svojim obiskom v Međugorju se je srečal in pogovarjal z vidkinjo Marijo Pavlović. V posebnem duhovnem ozračju se je porodila misel, da bi bilo zelo prikladno po tem človeku poslati mirovno sporočilo za predsednika Regana. Poln iskrenega navdušenja je ambasador sprejel to ponudbo in obljubil, da jo bo lastnoročno predal predsedniku takoj, ko se vrne v Belo hišo v Washingtonu.
Vidkinja Marija je za Ameriškega predsednika napisala sledeče sporočilo:
"Dragi predsednik Regan!
Mati Božja se vsak dan prikazuje v tem malem mestu v Međugorju v Jugoslaviji. Prinaša nam sporočilo miru. Vemo, da se vi trudite za mir v svetu, zato se vas vsak dan spominjamo v naših molitvah. Želimo, da veste, da lahko računate na naše molitve in žrtve. Na ta način vam želimo pomagati pri vaši težki dolžnosti. Naša sveta Mati je rekla, da se z molitvijo in postom lahko izognemo vojnam. Naj vam to Gospejino sporočilo pomaga in gospejina vsakodnevna prikazovanja naj bodo znak tudi vam, da Bog ljubi svoje ljudstvo. Združeni v molitvi v molitvi v Jezusovem in Marijinem srcu vam izražamo svojo ljubezen in vas pozdravljamo z mirom Kraljice Miru."

[ To sporočilo je podpisala vidkinja Marija Pavlović in Kathleen Parisod, ki je sporočilo prevedla v angleščino.]

Sporočilo je bilo izročeno preds. ZDA neposredno pred njegovim srečanjem s sovjetskim vodjem Mihailom Gorbačovom na katerem je bil podpisan znan dogovor imenovan SALT 2 o uničenjuraket srednjega in kratkega dometa z jedrskimi konicami.

Osmega decembra 1987 so iz Bele hiše poklicali v Međugorje in za 19. uro rezervirali pogovor z vidkinjo Marijo Pavlović. Pogovor je prevajala Marijina angleška prevajalka Kathleen Parisod. Iz Bele hiše se je oglasil poslanec Kingon. Takoj na začetku je povedal, da je z Marijo hotel govoriti sam predsednik Regan, žal pa to ni bilo možno, ker je sestanek z Mihailom Gorbačovom ša trajal. V nadaljevanju pogovora je Kingon še povedal, da Marijino međugorsko sporočilo predal predsedniku Reganu in da ga je ta z navdušenjem sprejel. Povedal je še, da je predsednik po prebranem sporočilu vzkliknil dobesedno takole: "Sedaj grem z novim duhom na sestanek z Gorbačovom!"
Štirinajstega decembra je ambasador Kingom poslal posebno pismo vidkinji Mariji Pavlović v katerem Marijo poziva, naj napiše Gospejino sporočilo Mihailu Gorbačovu in ji obenem zajamčil, da bo ameriški ambasador v Moskvi Jack Matlock to pismo vročil osebnemu tajniku Mihaila Gorbačova. V istem pismu je Kingon še dodal, kako bi bilo zares lepo, če bi oba velika svetovna državnika in obe svetovni velesili izvedeli za vaše molitve in za Marijino sporočilo. Na sam Božič 1987 je vidkinja Marija Pavlović dobila razglednico predsednika Regana in na njej nekaj pozdravnih in zahvalnih besed, ki jih je predsednik lastnoročno napisal:" Vidkinji Mariji Pavlović moj prisrčen pozdrav.
Zahvaljujem se in želim vse dobro. Bog vas blagoslovi!"
Ronald Regan

Video posnetek v italjanščini: http://www.raidue.rai.it/R2_popup_articolofoglia/0,7246,113%5E1490,00.html

<< Nazaj ... English >>