POSVETITEV JEZUSOVEMU IN MARIJINEMU SRCU 2023

POSVETITEV JEZUSOVEMU IN MARIJINEMU SRCU
Vabilo bralcem

Društvo prijateljev Medžugorja – Mir Slovenija (DPM) se je odločilo, da se bo posvetilo Jezusovemu in Marijinemu Srcu, k čemur vabi bralce revije Mir – Odmev Medžugorja, bralce spletne strani http://www.medjugorje.si/ in vse ostale, ki bodo to posvetitev želeli.

Marija je fatimski vidkinji Luciji dne 10. decembra 1925 dejala:
»Hčerka moja, glej moje Srce, obdano s trni, katerega nehvaležni ljudje nenehno prebadajo s svojimi kletvami in nehvaležnostmi. Vsaj ti si prizadevaj, da me tolažiš in jim povej, da bom vsem tistim, ki se bodo pet mesecev, vsakokrat na prvo soboto, spovedali, prejeli sveto obhajilo, zmolili rožni venec in mi petnajst minut v premišljevanju petnajstih skrivnosti rožnega venca delali družbo v spravo za grehe, v njihovi smrtni uri stala ob strani z vsemi potrebnimi milostmi za zveličanje njihovih duš.« (p. Anton Nadrah, Pet prvih sobot, Salve, Ljubljana 2012)
V Medžugorju je Marija večkrat poudarila pomen zmage njenega Brezmadežnega Srca. Zelo pa si želi, da bi tudi mi po svojih močeh sodelovali pri tem. Nazadnje je izrecno izrazila povezavo med Fatimo in Medžugorjem v svojem sporočilu 25. januarja 2023.

1. Posvetitev vključuje naslednja dejanja:
Opravimo dobro spoved v duhu zadoščevanja Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Spovemo se lahko več dni prej ali pozneje, a ob prejemu svetega obhajila na prvo soboto moramo biti v posvečujoči milosti.
2. Prejmemo zadostilno sveto obhajilo, ki je osrednje dejanje pri opravljanju prvih sobot. Kdor ne more v cerkev, npr. bolniki, se lahko spove in prejme sveto obhajilo tam, kjer prebiva.
3. Zmolimo en del rožnega venca,
4. poleg tega 15 minut delamo družbo Marijinemu brezmadežnemu Srcu s premišljevanjem ene ali več skrivnosti rožnega venca. Molimo ali premišljujemo lahko doma.
5. Vse štiri omenjene pogoje opravimo z namenom zadoščevanja Marijinemu Srcu.

Marija obljublja vsem, ki bodo opravili pobožnost petih prvih sobot, vse milosti, ki jih bodo ob smrtni uri potrebovali za zveličanje.
Za duhovno plat posvetitve bo skrbel duhovni vodja DPM, dr. Primož Krečič. V ta namen je že v 3-4 številki revije objavljeno temeljno premišljevanje za pripravo na posvetitev (str. 28–34), v naslednjih številkah pa bo tudi še kakšen prispevek v zvezi s tem.
Ker smo člani društva, prav tako pa tudi bralci revije Mir – Odmev Medžugorja in bralci spletne strani razpršeni po vsej Sloveniji (nekaj jih je tudi v tujini), smo zaprosili za sodelovanje duhovnike na naslednjih župnijah:

Koper – stolnica (Primož Krečič)
Vrtojba (Boris Milavec)
Sveta Gora (Bogdan Knavs)
Velesovo (Slavko Kalan)
Koroška Bela (Peter Nastran)
Kranj (Andrej Naglič)
Maribor (Jure Sojč)
Mala Nedelja (Srečko Fras)
Kisovec (Janez Mrak, maša dopoldne)
Videm Krško (Alojz Kačičnik)
Ravne na Koroškem in Kotlje (Edvard Vajda)
Murska Sobota (Aljaž Baša)
Doljne Kamence – Novo mesto (Mitja Bulič)
Postojna (Jože Koren)
Kočevje (Damjan Štih)
Grosuplje (Martin Golob)

Prosili smo jih, da na prve sobote od maja do septembra letos darujejo sveto mašo v okviru priprave na posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu.
Ob tem vas lepo prosimo, da podrobnejše informacije za posamezne kraje pridobite sami. Če se kdo ne bi mogel udeležiti svete maše na eni od navedenih lokacij, naj se je udeleži, kjer bo zanj to mogoče.
Vsak prvi petek pred prvimi sobotami od maja do septembra bomo v DPM skupaj molili rožni venec po aplikaciji zoom. Vabimo vse, ki bi se želeli pridružiti tej skupni molitvi, da pošljete svoje e-naslove na naslov: narocniki@drustvo-mir.si Pred samim dogodkom boste prejeli povezavo (link) za priključitev. Če se ne morete pridružiti skupni molitvi, lahko molite tudi sami, v družini, s prijatelji …
Slovesna posvetitev pa bo za vse skupna, in sicer bo v Velesovem (Adergasu) na Gorenjskem na prvo oktobrsko soboto, 7. oktobra 2023. O podrobnostih vas bomo obveščali prek revije Mir – Odmev Medžugorja in prek te spletne strani.
Morda se bo na podlagi te spodbude še kateri duhovnik odločil za sodelovanje. Veseli bomo, če bo to odločitev sporočil na naslov: martac@drustvo-mir.si
Vabimo vas k posvetitvi!

POTEK PRIPRAVE na posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu v letu 2023

5. in 6. maj Prvi petek – molitev rožnega venca po zoom ali zasebno
Prva sobota – priprava na posvetitev pri sveti maši
2. in 3. junij
Prvi petek – molitev rožnega venca po zoom ali zasebno
Prva sobota – priprava na posvetitev pri sveti maši
7. in 8. julij
Prvi petek – molitev rožnega venca po zoom ali zasebno
Prva sobota – priprava na posvetitev pri sveti maši
4. in 5. avgust
Prvi petek – molitev rožnega venca po zoom ali zasebno
Prva sobota – priprava na posvetitev pri sveti maši
1. in 2. september
Prvi petek – molitev rožnega venca po zoom ali zasebno
Prva sobota – priprava na posvetitev pri sveti maši
7. oktober
Prva sobota –
slovesna posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu

»Dragi otroci! Danes sem zelo vesela, ker je veliko takih, ki se mi želijo posvetiti. Hvala vam. Niste se zmotili. Moj Sin, Jezus Kristus, vam želi po meni podeliti posebne milosti. Veseli se vaše predanosti. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.« (sporočilo Mariji Pavlović-Lunetti 17. maja 1984)

Pripravila: dr. Marta Ciraj

3 thoughts on “POSVETITEV JEZUSOVEMU IN MARIJINEMU SRCU 2023”

 1. Pozdrav, Hvala za odgovor.
  Imam pa še eno vprašanje oz. predlog. Ali bi bilo mogoče k posvetitvi Jezusovemu in Marijinemu srcu, ki jo pripravljate, dodati še posvetitev k srcu svetega Jožefa?
  Želim vam blagoslovljene velikonočne praznike.

 2. Pozdrav, ali bi bilo mogoče, da bi se posvetili sveti družini, da nam tudi sveti Jožef izprosi velike milosti pri Bogu? Veliko je bilo v preteklosti govora o svetem Jožefu, ki je velik zaščitnik Cerkve in vseh družin. Hvala!

  1. Pozdravljeni,
   zaenkrat je v pripravi posvetitev v Sloveniji Jezusevemu in Marijenemu surcu v okviru slovenskega društva prijateljev Medžugorja.
   Zaenkrat mi ni znano, da bi bilo organizirano posvetitev tudi sveti družini.
   Vse dobro in obilo blagoslova

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja