msgr. Henryka Hosera

Imenovanje apostolskega vizitatorja za župnijio Medžugorje
»Z dne, 31. maj 2018, je sveti oče imenoval msgr. Henryka Hosera, upokojenega nadškofa-škofa Varšave-Prage (Poljska) za apostolskega vizitatorja s posebnim poudarkom na župniji Medžugorje in sicer za nedoločen čas in za ad mutum Sanctae Sedis«, piše v sporočilu za javnost Tiskovnega urada Svetega sedeža.

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan

Gre za izključno pastoralno nalogo msgr. Hosera, kot nadaljevanje poslanstva posebnega odposlanca Svetega sedeža, ki mu je bilo zaupano 11. februarja 2017 in pred nekaj meseci zaključeno. Namen poslanstva apostolskega vizitatorja je, da zagotovi redno in neprekinjeno spremstvo župnijske skupnosti v Medžugorju, kakor tudi vernikom, ki pridejo tja kot romanji, saj je za njihove zahteve potrebna posebna pozornost.

 

vir: https://www.vaticannews.va/sl/cerkev/news/2018-05/imenovanje-apostolskega-vizitatorja-za-zupnijio-medzugorje.html

—————————————————————–

( In kaj to pomeni za Međugorje?
Vatikan je s tem imenovanjem msgr. Henryka Hosera, razrešila Mostarskega škofa Radka Periča in od sedaj upravljanje župnije Međugorje ne spada več pod Mostar.
Komentar dodal Administrator www.medjugorje.si )

Sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. maja 2018:

»Dragi otroci!
V tem nemirnem času vas kličem, da bi imeli več zaupanja v Boga, ki je vaš Oče v nebesih in me je poslal, da vas vodim k Njemu. Odprite svoja srca darovom, ki vam jih želi dati On, in v tišini srca častite mojega Sina Jezusa, ki je dal svoje življenje, da bi mogli vi živeti v večnosti, kamor vas želi voditi. Naj bo vaše upanje radost srečanja z Najvišjim v vsakdanjem življenju. Zato vas kličem: ne opustite molitve, ker molitev dela čudeže. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu!«
……………………………….
Poruka, 25. svibanj 2018
„Draga djeco! U ovom nemirnom vremenu pozivam vas da imate više povjerenja u Boga koji je Otac vaš na nebesima i koji je mene poslao da vas Njemu vodim. Vi otvorite svoja srca darovima koje vam On želi dati i u tišini srca klanjajte se mome Sinu Isusu koji je dao svoj život da biste vi živjeli u vječnosti kamo vas želi voditi. Neka vaša nada bude radost susreta sa Svevišnjim u svakidašnjem življenju. Zato vas pozivam: ne zapustite molitvu jer molitva čini čudesa. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Sporočilo, ki ga je prejel videc Ivan 4. maja 2018 na Podbrdu (Medžugorje):

„Dragi otroci, tudi danes vas želim spodbuditi, da bi živeli sporočila, ki vam jih dajem. Živite moja sporočila in spodbujajte tudi druge, da bi jih živeli. Bodite tudi vi znamenje za druge! Še posebno vas kličem, da bi bili znamenje za vse tiste, ki prihajajo sem. Hvala, dragi otroci, ker ste se tudi danes odzvali mojemu klicu.“
………………………………..
“Cari figli, anche oggi desidero esortarvi a vivere i messaggi che vi do. Vivete i miei messaggi ed esortate anche gli altri a viverli. Siate anche voi un segno per gli altri! Vi invito, in particolare, ad essere un segno per tutti coloro che vengono qui. Grazie, cari figli, per aver anche oggi risposto alla mia chiamata”.

Sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mirjani 2. maja 2018:

“Dragi otroci, moj Sin, ki je luč ljubezni, je vse, kar je storil in dela, storil iz ljubezni. Tako tudi vi, otroci moji, ko živite v ljubezni, ljubite svoje bližnje, izpolnjujete voljo mojega Sina. Apostoli moje ljubezni, naredite se majhne. Svoja čista srca odprite mojemu Sinu, da bo mogel delovati po vas. S pomočjo vere se napolnite z ljubeznijo, a otroci moji, ne pozabite, da je evharistija srce vere. To je moj Sin, ki vas hrani s svojim Telesom in krepi s svojo Krvjo, to je čudež ljubezni – moj Sin, ki vedno znova prihaja živ, da oživi duše. Otroci moji, če živite v ljubezni, izpolnjujete voljo mojega Sina in On živi v vas. Otroci moji, moja materinska želja je, da bi ga vedno bolj ljubili, ker vas On kliče s svojo ljubeznijo, daruje vam ljubezen, da bi jo vi širili vsem okoli sebe. Po Njegovi ljubezni sem z vami kot Mati, da bi vam govorila besede ljubezni in upanja, da bi vam govorila večne besede, zmagovalke nad časom in smrtjo, da bi vas poklicala, da bi bili moji apostoli ljubezni. Hvala vam.”
……………
“Draga djeco, Moj Sin koji je svjetlo ljubavi sve što je činio i čini iz ljubavi je činio. Tako i vi ,djeco moja, kada živite u ljubavi ljubite svoje bližnje, vršite volju moga Sina. Apostoli moje ljubavi, učinite se malenima. Svoja čista srca otvorite mome Sinu da može djelovati preko vas. Uz pomoć vjere ispunite se ljubavlju,ali djeco moja, ne zaboravite da je Euhariustija srce vjere. To je moj Sin koji vas hrani svojim tijelom i jača svojom krvlju, to je čudo ljubavi, moj Sin koji uvijek iznova dolazi živ da oživi duše. Djeco moja, živeći u ljubavi vršite volju moga Sina i On živi u vama. Djeco moja, moja majčinska želja je da ga uvijek ljubite više jer On vas zove svojom ljubavlju, daruje vam ljubav da biste je vi širili svima oko sebe. Po njegovoj ljubavi kao majka sam s vama da bi vam govorila riječi ljubavi i nade, da bi vam govorila vječne riječi pobjednice nad vremenom i smrću, da bi vas pozvala da mi budete apostoli ljubavi. Hvala vam.”