Sporočilo po vidkinji Mariji Pavlović Lunetti 25. julija 2014:

“Dragi otroci!
Ne zavedate se, kakšne milosti živite v tem času, v katerem vam Najvišji daje znamenja, da bi se odprli in spreobrnili. Vrnite se k Bogu in molitvi in naj v vaših srcih, družinah in skupnostih zavlada molitev, da vas bo Sveti Duh vodil in spodbujal, da bi bili z vsakim dnem bolj odprti Božji volji in Njegovemu načrtu za vsakega od vas. Jaz sem z vami ter s svetimi in z angeli posredujem za vas. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.“
………………
Poruka, 25. srpanj 2014
„Draga djeco! Vi niste svjesni koje milosti živite u ovom vremenu u kojemu vam Svevišnji daje znakove da se otvorite i obratite. Vratite se Bogu i molitvi i neka u vašim srcima, obiteljima i zajednicama zavlada molitva da vas Duh Sveti vodi i potiče da budete svakim danom otvoreniji Božjoj volji i njegovu planu za svakog od vas. Ja sam s vama i sa svetima i anđelima zagovaram za vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Sporočilo Kraljice miru po vidcu Ivanu Dragičeviću, 10. julija 2014:

“Dragi otroci,
tudi danes vas na poseben način želim poklicati, da bi v tem času molili za moje pastirje.
Molite, dragi otroci, za duhovne poklice v moji Cerkvi.
Hvala vam, dragi otroci, tudi danes, ker ste se odzvali mojemu klicu.”
………………
„Draga djeco,
i danas vas na poseban način želim pozvati, da molite kroz ovo vrijeme za Moje pastire.
Molite, draga djeco, za zvanja u mojoj Crkvi.
Hvala vam, draga djeco, i danas što ste se odazvali Mome pozivu.“

25. MLADIFEST MEDŽUGORJE, 31. 7.–6. 8. 2014

Ko se je leta 1990 dogajal prvi Mladifest, njegova prihodnost še ni bila povsem jasna, čeprav so ob zaključku že vedeli, da bo molitveno srečanje mladih tudi naslednje leto …Sedaj pa je pred nami že 25. festival mladih, ki bo spet ponudil veliko dobrega in lepega.
V tem trenutku program še ni objavljen, vsekakor pa se bo ponovno zvrstilo mnogo pričevanj, veliko glasbe, posebej petja, veliko priložnosti za zbranost in posvečene trenutke tišine (ja, tišine, kljub večdesettisočglavi množici).
Na spletni strani www.medjugorjeyouthfestival.ba lahko preberemo nekaj splošnih navodil, ki veljajo za udeležbo na tem množičnem srečanju. Tam priporočajo:
naj imajo udeleženci s seboj majhen radio s FM-frekvenco in slušalkami, Sveto pismo in sončnik/dežnik za vsaj minimalno zaščito pred soncem;
naj skupine, ki bodo sodelovale na molitvenem srečanju, v času srečanja mladih ne načrtujejo drugih dejavnosti;
naj se romarji udeležijo večernega programa, ki se začne z molitvijo rožnega venca ob 18.00. Maša je ob 19.00.
Posebej poudarjajo, da med festivalom v cerkvi ne bo maše v dopoldanskem času (razen na nedeljo). Vsi romarji so vabljeni k maši skupaj z mladimi zvečer, ob 19.00.
Za vse dogajanje na Mladifestu je zagotovljeno simultano prevajanje.
Tudi iz Slovenije bo romalo več skupin. Na seznamu romanj na 46. in 47 strani revije so poleg ostalih navedena tudi ta, z odhodom večinoma 31. julija. Zato vabimo mlade in mlade po srcu, da izberejo svojo skupino in se podajo na pot. Marija kliče! Gotovo ima kakšno besedo prav za nas!

Sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mirjani 2. julija 2014:

“Dragi otroci!
Jaz, Mati vas tukaj zbranih in Mati vsega sveta, vas blagoslavljam z materinskim blagoslovom in kličem, da stopite na pot ponižnosti. Ta pot vodi k spoznavanju Ljubezni mojega Sina. Moj Sin je vsemogočen, On je v vsem. Če vi, otroci moji, tega ne spoznate, potem vaši duši vlada tema – slepilo. Ozdravi vas lahko samo ponižnost. Otroci moji, jaz sem vedno živela ponižno, pogumno in v upanju. Vedela sem, spoznala sem, da je Bog v nas in mi v Bogu. Isto pričakujem od vas. Vse vas si želim s seboj v večnosti, ker ste del mene. Na vaši poti vam bom pomagala. Moja ljubezen vas bo ovila kakor plašč in naredila iz vas apostole moje luči – Božje luči. Z ljubeznijo, ki izhaja iz ponižnosti, boste prinesli luč tja, kjer vlada tema – slepilo. Prinesli boste mojega Sina, ki je luč sveta. Jaz sem vedno ob vaših pastirjih in molim, da bi vam bili vedno zgled ponižnosti. Hvala vam.”
……………………………………………..
Poruka preko vidjelice Mirjane Soldo od 2. srpnja 2014
Draga djeco!
Ja, majka vas ovdje okupljenih i majka cijeloga svijeta, blagoslivljam vas majčinskim blagoslovom i pozivam da pođete putem poniznosti. Taj put vodi k upoznavanju ljubavi moga Sina. Moj Sin je svemoćan, On je u svemu. Ako vi, djeco moja, to ne spoznajete onda vašom dušom vlada tama – sljepilo. Ozdravit vas može samo poniznost. Djeco moja, ja sam uvijek živjela ponizno, hrabro i u nadi. Znala sam, spoznala sam da je Bog u nama i mi u Bogu. To isto tražim od vas. Želim vas sve sa mnom u vječnosti, jer vi ste dio mene. Na vašem putu ja ću vam pomoći. Moja ljubav će vas obaviti kao plašt i učiniti od vas apostole moga svjetla – Božjeg svjetla. Ljubavlju koja proizilazi iz poniznosti donosit ćete svjetlo gdje vlada tama – sljepilo. Donosit ćete moga Sina koji je svjetlo svijeta. Ja sam uvijek uz vaše pastire i molim se da vam uvijek budu primjer poniznosti. Hvala vam.