Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidcu Jakovu 25. decembra 2017:

Videc Jakov Čolo je imel vsakodnevna prikazanja nebeške Gospe od 25. 6. 1981 do 12. 9. 1998, ko mu obljubila, da se mu bo prikazala samo enkrat letno, in to na Božič. Tako je bilo tudi danes. Dala je sledeče sporočilo:
„Dragi otroci, danes vas kličem, na ta milostni dan, da prosite Gospoda za dar vere. Otroci moji, odločite se za Boga in pričnite živeti in verovati v tisto, k čemur vas Bog kliče. Verovati, otroci moji, pomeni predati svoja življenja v Božje roke, v roke Gospoda, ki vas je ustvaril in ki vas neizmerno ljubi. Ne bodite verniki samo v besedah, ampak živite in pričujte svojo vero z deli in s svojim osebnim zgledom. Pogovarjajte se z Bogom, vašim Očetom. Odprite in izročite mu svoja srca in videli boste, kako se vaša srca spreminjajo in kako se bo vaše življenje čudilo Božjim delom v vašem življenju. Otroci moji, brez Boga ni življenja in zato kot vaša Mati posredujem pri svojem Sinu in Ga prosim, naj obnovi vaša srca in naj vaše življenje napolni s svojo neizmerno ljubeznijo.
Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.“
…………………………………………….
Vidioc Jakov Čolo imao je svakodnevna Gospina ukazanja od 25.06.1981. do 12.09.1998., kada mu je Gospa obećala da će se ukazivati samo jednom godišnje, i to na Božić. Tako je bilo i danas, i Gospa je preko Jakova dala sljedeću poruku:
“Draga djeco, danas vas pozivam na ovaj milosni dan da zatražite od Gospodina dar vjere. Djeco moj, opredijelite se za Boga i počnite živjeti i vjerovati u ono na što vas Bog poziva. Vjerovati, djeco moja, znači predati vaše živote u Božje ruke, u ruke Gospodina koji vas je stvorio i koji vas neizmjerno ljubi. Nemojte biti vjernici samo na riječima, već živite i svjedočite vašu vjeru preko djela i kroz vaš osobni primjer. Razgovarajte s Bogom, vašim Ocem. Otvorite mu i predajte vaša srca i vidjeti ćete kako se vaša srca mijenjaju i kako će se vaš život diviti Božjim djelima u vašem životu. Djeco moja, nema života bez Boga i zato kao vaša Majka zagovaram i molim svoga Sina da obnovi vaša srca i da vaš život ispuni svojom neizmjernom ljubavi.
Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu!”

Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. decembra 2017

„Dragi otroci! Danes vam prinašam svojega Sina Jezusa, da vam da svoj mir in blagoslov. Vse vas kličem, otročiči, da živite in pričujete milosti in darove, ki ste jih prejeli. Ne bojte se! Molite, da vam Sveti Duh da moči, da boste radostni pričevalci ter ljudje miru in upanja. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.“
……………………….
Poruka, 25. prosinac 2017
„Draga djeco! Danas vam nosim mog sina Isusa da vam da svoj mir i blagoslov. Sve vas pozivam, dječice, da živite i svjedočite milosti i darove koje ste primili. Ne bojte se! Molite da vam Duh Sveti da snage da budete radosni svjedoci i ljudi mira i nade. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Sporočilo iz Vatikana: Romanja v Medžugorje so tudi uradno dovoljena

Zgodba Medžugorja še ni končana, a papež se je odločil, da bodo romanja od zdaj lahko organizirale tudi škofije in druge cerkvene ustanove

“Češčenje v Medžugorju je dovoljeno. Ni prepovedano in ni ga treba skrivati,” je za Aleteio povedal poljski nadškof Henryk Hoser, ki je po naročilu papeža Frančiška pred nekaj meseci odšel v Medžugorje, da bi preučil pastoralne potrebe vernikov.

Končna odločitev v papeževih rokah

Odločitev o pristnosti prikazovanj bo moral sprejeti papež Frančišek, je pa iz Vatikana že prišlo sporočilo, da so romanja v ta priljubljen kraj tudi uradno dovoljena. Cerkvena skupnost do zdaj romanj uradno ni smela organizirati, so pa jih lahko verniki sami ali druge organizacije.

“Od zdaj lahko škofije in druge inštitucije organizirajo romanja. To ni več težava,” je poudaril poljski nadškof in dodal, da je papež Frančišek nedavno prosil albanskega kardinala, da blagoslovi vernike v Medžugorju.

Medžgorje kot fenomen

“Moje poslanstvo je natančno proučiti pastoralno dejavnost oziroma stanje ter predlagati izboljšave na tem področju,” je še povedal nadškof o svoji nalogi v romarskem kraju v Bosni in Hercegovini.

Ob svojem obisku je podrobneje spoznal tudi delo frančiškanov in dejal, da jih zelo občuduje. “Z razmeroma majhno ekipo, le 12 jih je, opravljajo ogromno delo, ko sprejemajo romarje. Vsako leto organizirajo tudi festival mladih. Letos se ga je udeležilo 50 tisoč mladih z vsega sveta z več kot 700 duhovniki.”

Meni še, da je Medžugorje pravi fenomen, ko gre za spovedovanje. Spovedi so namreč množične. Imajo okoli 50 spovednic, kar pa še zdaleč ni dovolj. Avtentičnost tega kraja po mnenju nadškofa potrjuje tudi število dobrodelnih organizacij, ki delujejo v Medžugorju, veliko truda pa vlagajo v poglobljeno krščansko vzgojo.

____________________________________________________

Poročila o prikazovanju Marije v Medžugorju so se začela leta 1981, od takrat pa je tja poromalo že na milijone ljudi. Številni tudi iz Slovenije.

 

Vir: https://si.aleteia.org/2017/12/08/sporocilo-iz-vatikana-romanja-v-medzugorje-so-tudi-uradno-dovoljena/

Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mirjani 2. decembra 2017:

“Dragi otroci, na vas se obračam kot vaša Mati, Mati pravičnih, Mati tistih, ki ljubijo in trpijo, Mati svetih. Otroci moji, tudi vi ste lahko sveti, to je odvisno od vas. Sveti so tisti, ki neizmerno ljubijo nebeškega Očeta, tisti, ki ga ljubijo nad vse. Zato, otroci moji, vedno si prizadevajte biti boljši. Če si prizadevate biti dobri, morete biti sveti, čeprav o sebi ne mislite tako. Če mislite, da ste dobri, niste ponižni in oholost vas oddaljuje od svetosti. V tem nemirnem svetu, polnem pretenj, bi morale biti vaše roke, apostoli moje ljubezni, iztegnjene v molitvi in usmiljenju. Meni pa, otroci moji, podarjajte rožni venec, rože, ki jih tako ljubim. Moje rože so vaše molitve, izrečene s srcem, ne pa samo zrecitirane z ustnicami. Moje rože so vaša dela molitve, vere in ljubezni. Ko je bil moj Sin majhen, mi je govoril, da bo število mojih otrok veliko in da mi bodo prinašali mnogo rož. Nisem ga razumela! Sedaj vem, da ste vi tisti otroci, ki mi prinašate rože, ko nad vse ljubite mojega Sina, ko molite s srcem, ko pomagate najsiromašnejšim. To so moje rože. To je vera, ki stori, da se vse v življenju dela iz ljubezni, da se ne ve za oholost in da se je vedno pripravljeno odpustiti, nikoli ne soditi, vedno poskušati razumeti svojega brata. Zato, apostoli moje ljubezni, molite za tiste, ki ne znajo ljubiti, za tiste, ki vas ne ljubijo, za tiste, ki so vam storili zlo, za tiste, ki niso spoznali ljubezni mojega Sina. Otroci moji, to želim od vas, ker, pomnite, moliti pomeni ljubiti in odpuščati. Hvala vam!”
…………………………..
Draga djeco, obraćam vam se kao vaša majka, majka pravednika, majka onih koji ljube i trpe, majka svetih. Djeco moja, i vi možete biti sveti, to ovisi o vama. Sveti su oni koji neizmjerno ljube Nebeskoga Oca, oni koji ga ljube iznad svega. Zato, djeco moja,nastojte uvijek biti bolji. Ako nastojite biti dobri možete biti sveti, mada i ne mislite tako o sebi. Ako mislite da ste dobri niste ponizni i oholost vas udaljava od svetosti. U ovom nemirnom svijetu punom prijetnji vaše bi ruke, apostoli moje ljubavi ,trebale biti ispružene u molitvi i milosrđu. A meni, djeco moja, poklanjajte ružarij, ruže koje toliko volim. Moje ruže su vaše molitve izrečene srcem a ne samo izrecitirane usnicama. Moje ruže su vaša djela molitve, vjere i ljubavi. Dok je bio mali moj Sin mi je govorio da će brojna biti moja djeca i da će mi mnogo ruža donositi! Nisam ga shvaćala! Sada znam da ste vi ta djeca koja mi donosite ruže kada iznad svega ljubite moga Sina, kada molite srcem, kada pomažete najsiromašnijima. To su moje ruže. To je vjera koja čini da se sve u životu čini po ljubavi, da se nezna za oholost i da je se uvijek spremno oprostiti, nikada ne suditi, uvijek pokušati razumjeti svoga brata. Zato, apostoli moje ljubavi, molite za one koji ne znaju ljubiti, one koji ne ljube vas, one koji su vam učinili zlo, one koji nisu upoznali ljubav moga Sina. Djeco moja, to od vas tražim jer zapamtite, moliti znači ljubiti i praštati. Hvala vam!