Marijin rojstni dan na 5.avgust?


Gospa je od 7. januarja 1983 do 10. aprila 1985 vidkinji Vicki pripovedovala svoj življenjepis. Vidkinja je na posebno željo Gospe zgodbo v celoti napisala in napolnila tri zvezke. Objavila jih bo ko ji bo Gospa to dovolila. Zaenkrat o tej zgodbi ne vemo ničesar. Gospa pa je dovolila, da se iz življenjepisa izve lahko samo njen rojstni dan: 5. avgust.

1. avgusta 1984 je Gospa v pripravi na molitveno in postno tridnevje prosila: »5. avgusta se bo obhajalo drugo tisočletje mojega rojstva. Za tisti dan mi je Bog dovolil, da vam dam posebne milosti in svetu dam poseben blagoslov. Prosim vas, da se intenzivno pripravite, s tremi dnevi, posvečenimi izključno Meni. Te dni ne delajte. Vzemite svoj rožni venec in molite. Postite se ob kruhu in vodi. V vseh teh stoletjih sem bila popolnoma posvečena vam: ali je preveč, če vas zdaj prosim, da preživite vsaj tri dni posvečene Meni«?

Tako 2., 3. in 4. avgusta 1984, to je tri dni pred praznovanjem 2000-letnice rojstva Device Marije v Medžugorju, nihče ni delal, vsi pa so se posvetili molitvi, predvsem rožnemu vencu in postu. Vidci so povedali, da se je v tistih dneh nebeška Mati prikazovala še posebej vesela in ponavljala: “Zelo sem srečna! Kar tako naprej, kar tako naprej. Molite in postite se. Osrečujte me vsak dan.” Številne spovedi je nenehno poslušalo sedemdeset duhovnikov in veliko število ljudi se je spreobrnilo. “Duhovniki, ki bodo ta dan spovedovali, bodo imeli veliko veselje.”
Pravzaprav so kasneje mnogi duhovniki potrdili navdušenje, ki ga še nikoli v življenju niso čutili, in takšno veselje v svojih srcih.

Še anekdota, ki jo je povedala Marija Pavlović:
“Gospa nam je povedala, da je 5. avgust njen rojstni dan in odločili smo se, da naročimo torto. Bilo je leta 1984 in Marija je bila stara 2000 let, zato smo se odločili narediti veliko torto. Molitvena skupina, v kateri smo bili 68, plus skupina, ki je bila na hribu in skupaj je bilo skoraj sto ljudi.
Vsi skupaj smo se odločili narediti to veliko torto. Ne vem, kako nam jo je uspelo nesti na hrib prikazovanj. Na torto smo postavili svečke in veliko sladkornih vrtnic.
Nato se je prikazala Gospa in zapeli smo »Happy Birthday to You« Na koncu je vidca Ivana zamikalo, da bi Gospej ponudil sladkorno vrtnico, ki je krasila torto. Vzela jo je, sprejela naše pozdrave in molila nad nami. Vse v luninem sijaju. Nas pa je navdušila sladkorna vrtnica in naslednji dan smo se ob petih zjutraj odpravili na hrib, da bi videli vrtnico, misleč, da jo je tam pustila Gospa, a nihče jo ni več našel. Tako je bilo naše veselje nepopisno, ker jo je Gospa ponesla v nebesa in videc Ivan je bil ponosen, ker je prišel na to idejo.

Tudi mi lahko vsako leto obdarimo Kraljico miru za rojstni dan. Ko se pripravljamo na njeno praznovanje s spovedjo, tudi če smo se pred kratkim spovedali, z vsakodnevno sv. mašo, molitvijo in postom.

Nazadnje se mnogi sprašujejo: Če je 5. avgusta rojstni dan Device Marije, zakaj se potem praznuje 8. septembra? Vidkinja Marija Pavlović pravi: » Zakaj bi si morali komplicirati življenje? Seveda smo skupaj s celotno Cerkvijo poklicani, da vsakega 8. septembra liturgično obhajamo Marijino rojstvo, a morda boste želeli izkoristiti ta dar Kraljici miru, ker nam je na ljubeč način podelila navedbo točnega datuma svojega rojstnega. ”

Še nekaj več nam pove s. Emmanuel:
https://youtu.be/V9js-lZ9vXo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja