Medjugorje Bosna in Hercegovina Covid testi

Julij 2022 – Trenutno ni potrebno covid testov do nadaljnega.

————————–

Međugorje Bosna in Hercegovina Covid testi

29.7.2021 – Ob vstopu v državo se priznajo tudi testi PCR in hitri testi iz Bosne in Hercegovine.

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati 30. julija 2021 in velja do vključno 8. avgusta 2021.

Med države, katerih teste PCR in hitre antigenske teste (test HAG) priznava Republika Slovenija, je dodana Bosna in Hercegovina.

Dodani so še pogoji za priznavanje testa PCR ali testa HAG iz vseh ostalih tretjih držav, ki niso navedene v odloku. Če je test PCR ali test HAG opravljen v državi, ki ni navedena v odloku, je ustrezen, če hkrati izpolnjuje vse naslednje pogoje:

vsebuje vsaj enak nabor podatkov kot test PCR ali test HAG, izdan v državi članici Evropske unije ali schengenskega območja: ime, priimek, enoznačni identifikator osebe (Enotna matična številka občana – EMŠO, številka zdravstvenega zavarovanja, številka potne listine ali drugega dokumenta države, datum rojstva ali drug podoben identifikator), podatke o vrsti testa (proizvajalec, datum in ura odvzema brisa), podatki o izdajatelju potrdila in datum izdaje potrdila, in je opremljen s kodo QR v skladu s standardi in tehnološkimi sistemi, ki so interoperabilni s sistemom evropskega digitalnega covidnega potrdila (EU DCP), in omogoča preverjanje verodostojnosti, veljavnosti in celovitosti potrdila na enak način kot EU DCP.

Po naših informacijah (22.11.2021) imajo digitalna potrdila v Medžugorju z QR kodo.
Za večje skupine pa še vedno priporočamo:
Poliklinika Vitalis, pridejo v pansion (v Medžugorju) po predhodnem dogovoru, kontakt: https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.poliklinikavitalis.com%2F%3Ffbclid%3DIwAR3qfET9SC4tKin1lLQeDhGCn0YqSCARj2s7XruxUe6s69yWB7GzaCzMtx0&h=AT1e-HKEe2Rp78WAXHAjKV_DhUmJf11eWA7_gOudTGSsYtdmgA_gVKWe1XeSmc97ujZjypG2n7tm03yD-l65qqQwd6GD1EEgRbtMSd8tQZ-QzfUh_F5T4Cnb6YzCdwhh2ms
Telefon Jure: +387-63-605-555

One thought on “Medjugorje Bosna in Hercegovina Covid testi”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja