Msgr. Aldo Cavalli novi apostolski vizitator v Medžugorju

Msgr. Aldo Cavalli novi apostolski vizitator v Medžugorju
Sveti oče je imenoval apostolskega vizitatorja s posebnim značajem za župnijo Medžugorje za nedoločen čas in ad nutum Sanctae Sedis msgr. Alda Cavallija, dosedanjega apostolskega nuncija na Nizozemskem.

Vir:https://www.vaticannews.va/sl/papez/news/2021-11/msgr-aldo-cavalli-novi-apostolski-vizitator-v-medzugorju.html

Monsignor Cavalli je 18. oktobra dopolnil 75 let. Rojen je bil leta 1946 v mestu Muggianico di Lecco v Lombardiji(Italija) v družini pekov. Leta 1971 je v Bergamu bil posvečen v duhovnika. Študij je zaključil na Papeški cerkveni akademiji, leta 1979 je vstopil v diplomatsko službo Svetega sedeža. Imenovan je bil za apostolskega nuncija, posvečen v škofa leta 1996, kot naslovni nadškof Vibo Valentia. Vodil je nunciature São Tomé in Principa(Sveti Tomaž – država, otok ob Afriki) (1996), Angole (1997), Čila (2001), Kolumbije (2007), Libije in Malte (2013), Nizozemske (2015) in bil stalni predstavnik Organizacije “Prepoved kemičnega orožja” (2015). 15. maja ga je na avdienco sprejel papež Frančišek.

Tako kakor je predhodno pokojni Henrik Hoser opravljal svoje poslanstvo, ga bo sedaj na isti način nadaljeval Aldo Cavalli. Tudi on bo imel povdarek na pastoralnem delu v Medžugorju in bo neposredno pod vatikanskim uradom. S tem še vedno ne pomeni, da bi to njegovo delo v Medžugorju potrjevalo Marijina prikazovanja. Marijina prikazovanja v Medžugorju ostajajo še vedno odprta za nadaljna preučevanja – videnja se morajo zaključiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja