Papež – romanja v Međugorje dovoljena, Međugorski fenomen še vedno odprt in nepriznan

Papež – romanja v Međugorje dovoljena, Međugorski fenomen še vedno odprt in nepriznan.

Duhovniki od sedaj uradno lahko organizirajo romanja v Međugorje.

V lanskem letu (2018) je kardinal Henrik Hoser omenil, da bodo možna romanja v Međugorje. Vendar to ni bila uradna objava. Sedaj imamo tudi uradno objavo s strani papeža.

Več o tem 12.maj 2019:
Papeževa odločba glede organiziranja romanj v Medžugorje
»Kakor sta danes zjutraj sporočila msgr. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnim poudarkom za župnijo Medžugorje in apostolska nunciatura v Sarajevu, je sveti oče odredil, da je mogoče organizirati romanja v Medžugorje.« S temi besedami se začenja sporočilo za javnost Alessandra Gisottija, direktorja at interim Tiskovnega urada Svetega sedeža, objavljeno v nedeljo, 12. maja, kot odgovor na vprašanja nekaterih novinarjev.

P. Ivan Herceg DJ – Vatikan

»Pri tem pa je potrebno paziti, da se teh romanj ne bo razlagalo kot potrditev znanih dogodkov, ki še vedno zahtevajo preverjanje s strani Cerkve. Potrebno se je torej izogniti temu, da bi ta romanja z vidika doktrine ustvarjala zmedo ali dvoumnost. To velja tudi za pastirje kakršnega koli reda ali stopnje, ki nameravajo iti v Medžugorje in tam obhajati ali somaševati na slovesen način.

Zaradi velikega pritoka oseb, ki prihajajo v Medžugorje in zaradi obilnih sadov milosti, ki tu izvirajo, je to določilo, ki izhaja iz posebne pastoralne pozornosti, ki jo je sveti oče hotel dati tej resničnosti, namenjeno k spodbujanju in pospeševanju sadov dobrega.

Apostolski vizitator bo imel zaradi tega več možnosti pri vzpostavljanju, seveda v dogovoru s krajevnimi ordinariji, odnosov z duhovniki, pooblaščenimi za organiziranje romanj v Medžugorje, kakor tudi z zanesljivimi in dobro pripravljenimi osebami in pri nudenju informacij ter navodil, da bodo lahko rodovitno vodili ta romanja.«

Uradni vir:
https://www.vaticannews.va/sl/papez/news/2019-05/papezeva-odlocba-glede-organiziranja-romanj-v-medzugorje.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja