Svetleči Marijin kip


23. septembra zvečer je Marijin kip v stari Vickini hiši začel svetiti. Vicka je bila v tem času v Italiji, kjer je imela predavanja.

Okoli Međugorskih fenomenov poznamo nekaj primerov, ki imajo nekaj neobičajnega / nadnaravnega. Najbolj poznana primera sta bronasti kip vstalega Jezusa za cerkvijo, in sicer iz kolena se vse leto cedijo kakor solze kapljice vode. Drugi primer je iz Civitavecchia v Italiji. Marijin kip ki je bil kupljen v Međugorju so začele teči krvave solze iz oči.

Oglejte si kaj pove Vicka po tem ko se je vrnila iz Italije o tem:
http://dnevnik.hr/bin/video.php?media_id=60858987
domačini in romarji nam povedo še kaj več:
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/cudo-u-medzugorju-poceo-svijetliti-gospin-kip-okuplja-se-tisuce-vjernika—304242.html

Da pa nebi delali preveč panike okoli te zadeve moramo pogledat še to stran: http://www.ebay.com/itm/Large-Vintage-French-Art-Deco-Statue-Virgin-Mary-Lourdes-Phosphorescent-Signed-/281166613217?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4176d60ae1 ki nam razjasne zadevo.

Gre se za kip, ki ima florescentno barvo in ponoči sveti, kakor florescentni rožni venci. Torej ne gre v tem primeru za nekaj nadnaravnega.

Dopustiti moramo še mnenje strokovnjakov, ki bodo pregledali kip.

4 thoughts on “Svetleči Marijin kip”

 1. Marijin kip iz Vickine hiše je bil prenešen na preiskave in tako želijo stvari pridet do konca, da se nebi z mediji manipuliralo in posmehovalo. Prepustimo stokovnjakom, da povejo svoje. Torej počakajmo njihov odgovor.

 2. Pozdravljeni!

  Kako je mogoče , da je kip, ki je kot pravite – floruscentni (lahko sveti) pričel pa svetiti po 40 letih ? Samo to pojasnite in nič drugega. Glede strukture, vsebine kipa /tehnično pa je popolnoma nepomembno, če je le ta res kar pričel svetiti!! Mar ni to čudež , da po toliko letih zasveti tak kip! Tak kip lahko sveti, le da po toliko letih. Samo to je bistvo, tu! Če je drugače je pa vse skupaj ena potegavščina. Sicer se dogajajo čudeži, poznam te zadeve ni pa to nikakor bistvo vere in samega tega kraja, itd. Lepo prosim za konkretni odgovor na to.
  Lepo pozdravljeni!

  Vojmir Drašler

  1. Ja znimivo vprašanje zakaj ni svetil toliko let… Sam vam nebi mogel doreči zakaj.

   Nekateri, ki so bili prisotni ob kipu so ta efekt videli in ne le ponoči ko se je ugasnila luč ali se je fotografiralo kip ampak tudi podnevi. Torej moramo pustiti , da strokovnjaki povejo svoje mnenje. Lahko sem se tudi sam prenaglil z izjavo da “Torej ne gre v tem primeru za nekaj nadnaravnega.” . Lahko pa da gre za kaj nadnaravnega, vendar pustimo naj povedo še strokovnjaki.

Komentiranje zaprto.