Vabilo Sela pri Ptuju

To nedeljo, 12. septembra 2021 bo pri podružnični cerkvi Sv. Družine na Selih pri Ptuju potekalo praznovanje 14. obletnice blagoslovitve in ustoličenja kipa Marije, medžugorske Kraljice miru. Ob 15-h bodo začeli z molitvijo pred Najsvetejšim, ob 16-h bo zahvalna Sveta maša. Daroval jo bo letošnji novomašnik Klemen Slapšak, kaplan v župniji Sv. Vida pri Ptuju. Prijazno vabljeni! Kraljica miru, prosi za nas!

Pri podružnični cerkvi Sv. nazareške Družine na Selih pri Ptuju, v župniji Sv. Vida, smo sredi septembra leta 2007 ustoličili in blagoslovili kip Marije, medžugorske Kraljice miru. Svoje mesto je dobil na visokem kamnitem stebru, ki ga je pripravil akademski kipar in restavrator Viktor Gojkovič. Od tedaj poteka vsak ponedeljek zvečer molitvena ura, ko skupaj molimo rožni venec izključno za uresničitev Marijinih in Božjih načrtov. Zmeraj pa tudi slišimo vsaj eno aktualno sporočilo, ki ga je v Medžugorju dala Kraljica miru.

Na belo nedeljo, nedeljo po Veliki noči 2006 smo na Ptuju, v samostanski cerkvi Sv. Petra in Pavla, blagoslovili kip medžugorske Kraljice miru. Na začetku je bil umeščen v zunanji lini stranskega zidu cerkve, kjer so kratek čas pred tem vandali razbili velik Marijin kip, nato je bil prestavljen v stransko kapelo obnovljene minoritske cerkve, kjer je še danes. Od slovesnosti blagoslova kipa do danes tam poteka redni mesečni medžugorski molitveni program, zmeraj na predzadnjo nedeljo v mesecu, ki ga zaradi večerne maše, ki je obenem župnijska, skrajšamo. Tako najprej začnemo z molitveno uro pred Najsvetejšim, ko molimo rožni venec in poslušamo Marijina sporočila, nato je Sveta maša. Po obhajilu pogosto izmolimo še molitev posvetitve Jezusovemu in Marijinemu srcu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja