40 obletnica 25.junij 2021 praznovanje

V župniji Medžugorje potekajo priprave na 40-letnico Marijinega prikazovanja. Župnija in župljani so se vse leto intenzivno pripravljali. Tako je točno eno leto pred to jubilejno obletnico ena skupina vsako jutro na Podbrdu začela moliti rožni venec in se pripravljati na 365 – dnevnico te obletnice.

Devet tednov pred obletnico je župnija Čitluk začela romanje in pohod iz Čitluka v Medžugorje in bo to izvajala vsako nedeljo do konca junija, vsak petek.

Kot vsako leto bo tudi v župniji Međugorje pripravila devetnico, v kateri bo molil rožni venec v večernem molitvenem programu.

Na predvečer Marijinih prikazovanj 24. junija, na praznik sv. Janeza Krstnika, bo potekal tradicionalni Pohod miru od Humca do Medžugorja. Ta molitvena povorka je nastala leta 1992 na vrhuncu vojne, ko se je skupina tujih romarjev, ki jih je vodil ljubitelj Medugorja Hubert Liebherr, peš odpravila s Humca v Medžugorje in molila za mir na Hrvaški ter v Bosni in Hercegovini.

Letošnja novost je, da bo na obletnico prikazanja, 25. junija, prvič procesija od Podbrda – kraja, kjer se je Gospa prvič prikazala – do cerkve sv. Jakoba v Međugorju. Procesija se bo začela s Podbrda ob 16.30, da bodo lahko udeleženci prišli do župnijske cerkve pred začetkom večernega molitvenega programa. Nato se na območju zunanjega oltarja po molitvi rožnega venca osrednje evharistično praznovanje začne s procesijo z Marijinim kipom ob 19. uri.

Preko radia, tv in interneta bo prenašana slovesnost:
http://www.medjugorje.hr/hr/novosti/obavijesti/medijski-prijenos,4966.html

One thought on “40 obletnica 25.junij 2021 praznovanje”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja